Fantastisk – Storløbssejr til stalden

Stutteri Hole In One har netop vundet Tuborg Jydsk 4-årings Grand Prix 2023. Det er første gang at stalden vinder det største jyske løb for 4-åringer. 

Løbet:

Årets helt store clou på Jydsk Væddeløbsbane er netop afviklet, og det med sejr til Stutteri Hole In One-ejet Howlingatthemoon (Cantab Hall), der sejrede i Tuborg Jydsk 4-årings Grand Prix 2023.

Der var på forhånd snakket meget om starten, og den snak blev omgående gjort til skamme da Jan Dahlgaard ganske enkelt tog denne fra indersporet. En god start fik Bent Svendsen også med Hermand Brise, som fangede positionen bagved Howlingatthemoon.

Det betød at Hnokki Speed havnede som første hest i andet spor. Den førende afviklede 500 meter efter 1.15,3, og nu fik Jan Dahlgaard lov til at bestemme tingene i front.

Jeppe Rask tog initiativ bag Harboe, som kort efter havnede som første hest i andet spor. Det gav samtidig andet par udvendigt til Hnokki Speed og Birger Jørgensen.

I front kunne Jan Dahlgaard ramme 1000 meters noteringen i 1.13,5. Jan Dahlgaard skruede selv op for tempoet på bagerste langside, og samtidig noterede vi en galop for Hernando nede i feltet.

Hnokki Speed skulle afsted i eget angreb ind i sidste sving, og samtidig blev der skruet yderligere op for tempoet. Howlingatthemoon fik et par længder, og sidenhen kørte Jan Dahlgaard på sikkerhed ind mod mål.

Howlingatthemoon sejrede i tiden 1.15,4/2360 m. Auto. De tre første i mål blev: Howlignatthemoon – Hnooki speed – Heavenly Stone.

Opdrætter: Peter Rudbeck
Ejer: Stutteri Hole In One
Præmie: 320.000 kr.
Se løbet her.

Kommentar fra Peter Rudbeck:

– Vi har aldrig vundet dette løb før, og jeg må sige at jeg er rørt. Hans mor vandt mod hingstene, og dem der kan huske moderen kan givetvis huske hende for en fantastisk karriere, der bød på mere end to millioner kroner.

Vi har forsøgt os lidt frem mod starten, og vi har bla. trænet han uden ørehætte, hvilket han har reageret godt på.

Det så man også i løbet, at Jan kunne køre ham som han ville.

Det betyder meget det her, kunne Peter Rudbeck fortælle efter løbet til Bet25.

Kommentar fra Jan Dahlgaard:

– De skal være hurtige for at tage en længde på ham, og det var vi godt klar over Han var helt perfekt i dags.

Jeg fik lov til at tage tempoet, og jeg så Birger angreb i sidste sving, så der gav jeg los.

Det var klart positivt, det han leverede i dag. Jeg fik omgående svar, og jeg kørte sidenhen bare på sikkerhed ind mod målstregen, fortalte Jan Dahlgaard til Bet25.

Flot andenplads

Staldens Dowhatyoudodowell var senere ude i højeste klasse, hvor det blev til en andenplads.

Præmie 37.500 kr.

Der følges op en af de kommende dage.

Foto af Ole Hindby.