Starter Derbyvinderen for sidste gang?

Det danske travmedie Travet.dk, har i dag skrevet følgende om staldens derbyvinder Stand And Deliver.

 Den gamle derbyvinder Stand And Deliver starter på lørdag på årets sidste løbsdag på Bornholms Brand Park, og for første gang med Mads Petersen i sulkyen. Spørgsmålet er om det bliver hestens sidste start i dens lange og glorværdige karriere?

Det vides ikke i skrivende stund, og afgøres mellem ejer Peter Rudbeck i Skive, lejer Jesper Nielsen på Bornholm, og Stand And Delivers daglige trænere, Stefan Lind-Holm og Henriette Jensen. – Travet.dk har besøgt Stand And Deliver i dens bornholmske hjem, hos Henriette og Stefan, beliggende i udkanten af Danmarks tredjestørste skov, Almindingen.

Af Kenn Erik Bech

Her spankulerer han rundt, den gamle klassiske vinder af Danmarks største løb, og, med de smukke efterårsfarver som baggrund, agerer han som den ”konge” han er, – og føler sig. Henriette Jensen faldt for ham med et brag med det samme.

Humør og glæde

Selv om Stand And Deliver kun har opholdt sig knapt 2 år på Bornholm, og der har været både op- og nedture, så er ”Skive-kongen” blevet en hest, som Henriette Jensen og Stefan Lind-Holm holder meget af og et dejligt bekendtskab, også i hverdagens rutine og trummerum, hvor Stand And Deliver lyser op med sit gode humør og sin glæde ved sit hesteliv.

Og det bornholmske travpar har ellers haft bunker af hestene mellem hænderne i de sidste mange år.

Men Stand And Deliver har åbenbart erobret deres hjerter kan man forstå, når snakken går om den lille kriger. En særlig enestående præstation på Bornholm står dog lysende klart for Henriette og Stefan, – og for os andre også, der overværede løbet.

En jetjager i ny banerekord

Det var da Stand And Deliver fløj igennem de små sving, og satte en ny ”uhyggelig” banerekord på Bornholms Brand Park den 15. maj på ”umulige” 14,4a – med Stefan Lind-Holm som kusk.

Det var da også en rørt Henriette Jensen, der udtalte sig efter dette løb, hvad det er ved hesten, som hun og Stefan især hæfter sig ved, og som tiltaler dem, – ja og det kan de snakke meget længe om.

Kort fortalt er det hans personality, for at sige det på godt ”dansk”. Henriette Jensen fremhæver den måde, han fører sig frem i folden og i stalden. Når denne skribent ser Stand And Deliver agere ude på marken; Se mig, her bestemmer jeg, og se hvad jeg kan, – så kommer jeg faktisk til at tænke på Stand And Delivers tipoldefar, Danmarks gamle travdarling, Tarok, der også selvtrænede i foldene hjemme på Stald Hagenshøj’ jorder ved Skive. Måske en lidt søgt sammenligning, men den kom desto mindre til mig alligevel.

Stand And Deliver fotograferet hjemme hos Stefna Lind-Holm og henriette Jensen. Fotograf Torben Ager 23 oktober 2021[/caption]

Træningslyst

Stefan Lind-Holm er især imponeret af Stand And Delivers lyst til at træne.

-Han elsker simpelthen at træne, og mens andre heste gerne siger, nu stopper vi med flere runder, så siger Stand And Deliver til mig – skal vi ikke tage en tur til, lyder det fra Stefan Lind-Holm. Men faktisk har der været flere nedture end opture ved Derbyvinderens ophold på Bornholm.

Det begyndte ellers så godt i 2020, da Stand And Deliver debuterede på Bornholm. 4 sejre og en enkelt andenplads i hestens 5 første starter på ”rundbanen”. Alt tegnede til en supersæson og en favoritrolle i det eftertragtede Bornholmsmesterskab, men så gik det galt.

Stod på hovedet

Stand And Deliver fotograferet hjemme hos Stefna Lind-Holm og henriette Jensen. Fotograf Torben Ager 23 oktober 2021[/caption]

På en træningstur stod Stefan Lind-Holm og Stand And Delivery pludselig nærmest på hovedet, da en krydsende cyklist ude i skoven pludselig dukkede op, tilsyneladende uden at se sig til hverken højre eller venstre.

En alvorlig skade var resultatet for hesten, og løbskarrieren var i fare. Men Stand And Deliver kom tilbage her i 2021, hvor konkurrencen i den bornholmske hurtigklasse dog var blevet skærpet en del i forhold til forrige sæson.

På det sidste har Stand And Deliver sagt nej tak til den hårde opløbskamp, og stået af. Stefan Lind-Holm mener at vide, hvorfor han gør det.

-Det er ikke fordi han er træt, men han fortæller mig noget andet, siger Stefan Lind-Holm. Det er nu heller ikke fordi Stand And Deliver skylder travsporten noget.

Derbyvinderen fra 2013 har vundet 34 sejre, har 33 andenpladser, har indløbet tæt på 3 mio. kr. bedste rekord 10,5a, og banerekord på 3 danske baner. Om han får en chance i avlen hos familien Rudbeck i Skive, eller andre steder, må komme an på en prøve.

Hidtil er der kommet 3 afkom, bedst er Game On Butcher, med 3 sejre i 6 starter, indtil den blev skadet. På Bornholm har der været begrænset søgning af hopperne, men dem, der har været på besøg hos Stand And Deliver, er alle kommet i fol. Det gælder blandt andet Rose Simoni (Gill’s Victory) og Try My Chief (Ens Snapshot).

Tekst: Kenn Erik Bech til Travet.dk- Foto: Travfotobornholm.dk v/Torben Ager.