Kan datteren gøre moderen kunsten efter

I 2009 vandt Peter Rudbeck-trænede Nobodybeatsthebeat (Dream Vacation) Dansk Hoppe Derby. Lørdag skal hendes datter Fox On The Run (Explosive Matter) forsøge af gøre sin mors kunststykke efter.

Peter Rudbeck har vundet stort set alt, der er at vinde i Dansk Travsport. Hvordan fører man egentlig frem, og hvilke tanker gør man sig undervejs.

– Fox On The Run er som alle vores heste tilkørt i juli/august måned som åring. Hun har alle dage været en nem omgængelig og ukompliceret hest som alle kan håndtere. Som første hoppe efter Nobodybeatsthebeat har vi altid haft visse forventninger til Fox On The Run.

Hun er ført frem som alle vore heste, hvor udgangspunktet er at starte i de danske årgangsløb.

Inden debuten havde vi en klar forventning om at hun kunne udvikle sig til en hest i toppen af årgangen. Hun har også leveret i stort set hver eneste start, men hun har haft lidt bump på vejen af forskellige årsager.

Starten i opdrætningsløbet blev forpurret af virus og i 3 års sæsonen havde vi problemer med infektioner og kraftig brunst, som gjorde hun ikke viste fuldt repertoire, fortæller Peter Rudbeck. –

I år har hun fungeret

– I år har hun fungeret fint i alle starter på nær Billund, hvor der var en halsinfektion inde over.

Vi har forsøgt at indrette os helt efter hendes humør og ikke presse hende for meget i de perioder, hvor brunsten er værst og føler vi har ramt den rette dosering.

Hun fik 6 uger uden løb efter GP-sejren, ikke noget ønske men mest på grund af manglende startmuligheder. Heldigvis var hun klar til prøven endda og vi håber og tror at hun skærper sig yderligere til finalen, fortæller Peter Rudbeck i dag.

Om moderen Nobodybeatsthebeat

Nobodybeatsthebeat er efter Dream Vacation og hoppen Blue Wave.

Nobodybeatsthebeat sejrede 34 gange i karrierens 76 starter, som bød på rekord 1.11,3. En tidsnotering, der blev sat på Solvalla med Flemming Jensen i sulkyen.

I avlen har Nobodybeatsthebeat også sat sine tydelige spor med afkom som:

Dontpaytheferryman – Vinder af Dansk Opdrætningsløb, Jysk 2 års GP, Breeders Course, årets hest i Danmark i 2017, og årets 2 åring.

Eastboundanddown – Præmiesum – 311.677 kr.

Fox On The Run – Præmiesum – 468.400 kr.

Kåringer

  • Årets hest i Danmark 2007
  • Årets 2 åring i Danmark 2007
  • Årets 3-årige hest i Danmark 2008
  • Årets 4-årige hest i Danmark

Nu står datteren Fox On The Run overfor karrierens største opgave på lørdag!