Eastboundanddown sejrede i årsdebuten

I fjor havde Eastboundanddown div. problemer. Stutteri Hole In One tog ingen chancer, og valgte et par gange at slette hesten fra tiltænke starter – selvom der var store penge på højkant. Det ser ud til at have været en fornuftigt beslutning – for starter man heste, der ikke er i orden, risikere man at de går i stykker, og aldrig bliver sig selv igen.
I dag gjorde hingsten sæsondebut. Det blev til sejr i tiden 1.14,9a/2000 meter.

Måden Eastboundanddown sejrede på, var virkelig flot – og lige nu fremstår Nobodybeatsthebeats næstældste søn som en af Derbyfavoritterne.
Ind mod første sving kom Eastboundanddown frem udvendigt for førende Luna Brodda.
Dennes kusk (Ken Ecce) var i første omgang ikke sønderligt interesseret i at afgive spidsen, og derfor blev åbningen på løbet ret så hård.
De første 500 meter gik efter hastige 1.11,5! Herefter var Eastboundanddown som en bil. Birger Jørgensen kunne let afpasse tempoet. Og således blev kilometeren afviklet efter 1.15,3.
Ud på sidste omgang blev verdensrekordholderen, Erling, sendt frem udvendigt. Denne fik en anden af løbets favoritter, Ecco C N, med i ryg.
Da hestene skulle ind mod sidste sving, satte Birger igen fart på Eastboundanddown, og midt i opløbet trak hesten fra feltet, og sejrede med flere længder.

Vindertiden blev fine 1.14,9. Erling var stor i nederlaget som 2’er, og kom hjem i tiden 1.15,3.
Eastboundanddown fik 25.000 kroner for sejren, og hingsten har nu indvundet 303.677 kroner i blot 13 karrierestarter.

Se dagens flotte sejr – KLIK HER