Dontpaytheferryman vandt Dansk Opdrætningsløb

Efter seks starter er Dontpaytheferryman stadig ubesejret. I dag skrev hingsten sig ind i historiebøgerne, da han vandt Nordens ældste klassiske løb, Dansk Opdrætningsløb.

Måden sejren kom i land på var meget imponerende. Færgemanden tog spids ind mod første sving, men så tændte han til, og kilometeren blev rundet på giftige 1.13,3! Helt uhørt højt tempo af en 2-åring.
Det hårde udgangstempo skulle normalt hævne sig til slut, men da Stutteri Hole In Ones nye stjerne gik ind mod sidste sving, tændte han til igen – og trak bare yderlige fra konkurrenterne.

Alle der så opvisningen, må være dybt imponeret. Og hvis hesten undgår skade, kan Danmark med rette have forhåbninger om en ny international stjerne.
Vindertiden blev så fornem som 1.15,5a/2000 meter. Det var en forbedring af Okay Bees løbsrekord, der i 2007 løb 1.15,7.  
I fjor var vejret knap så voldsomt, og her vandt Come On Hugo i 1.16,7. Det fortæller lidt om Dontpaytheferrymans præstation.

“Jeg var blind passager. Troede ikke på det kunne lade sig gøre. Jeg håber at det var blæsten, der gjorde at den ville væk fra alt og alle”, sagde Birger Jørgensen i sejrsinterviewet.

Sejren indbragte 140.000 kroner, og Færgemanden har allerede nu indtjent 475.000 kroner.

Det var Stutteri Hole In Ones femte sejr i Dansk Opdrætningsløb. De tidligere vindere er Nobodybeatsthebeat (mor til Dontpaytheferryman), Sweet Home Alabama, Therumoursaidfire og Bad Moon Rising.

——–

Stand And Deliver var også til start i dag. Denne blev offer for hårdt tryk af Gigant Slugger, og måtte åbne de første 1000 meter efter vanvittige 1.11,6.
Det blev naturligvis for hårdt på de 2000 meter, og hingsten måtte til slut nøjes med en sjetteplads i 1.14,3. En placering der indbragte 1.500 kroner.