Hestesportens Galla: Årets 3-åring (trav)

Af: Danskhv.dk

Niveauet hos B-årgangen har været højt i år, og juryen har udvalgt to hingste og en hoppe som nominerede til Trav- og Galopsportens Galla, som afholdes på Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus 14. januar 2017.

De tre heste er Bad Moon Rising, Blachman og Beatriz.

Bad Moon Rising har vundet både Grand Circle 3-års Championat og Dansk Trav Kriterium i år. Det er de to årgangsløb for de 3-årige heste med størst præmiesum. Peter Rudbecks stjerne var også på vej til at vinde Jydsk 3-årings Grand Prix i Århus, men her speedede Blachman med Morten Juul forbi kort før mål. Bad Moon Rising gjorde så det modsatte i Kriteriet, hvor Blachman således blev anden.

Blachmann opløb 310716 GPUdvendigt speeder Blachman med Morten Juul forbi favoritten Bad Moon Rising og Birger Jørgensen.

Beatriz startede sæsonen lidt stille, men tog for alvor revanche mod slutningen, hvor hun vandt både Dansk Hoppe Kriterium og Grand Circle 3-års Hoppechampionat. Altså de to bedst betalte opgør hos de 3-årige hopper, og dermed var Beatriz umulig at komme uden om. Barolo vandt Dansk Avlsløb og Blowmywhistle vandt Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix, men årgangens dronning var så klart Beatriz, som vandt Kriteriet i Tomas Malmqvists træning og Grand Circle for Nicolaj Andersen efter salg til nye ejere.

Hvad tror trænerne på?

Morten Juul, træner og kusk på Blachman, er naturligvis glad for nomineringen, selv om han dog ikke ikke tror på den helt store chance for at vinde.

– Det er et dejligt klap på skulderen at få, men jeg tror vi får svært ved at slå Bad Moon Rising. Bente og Eigil (ejerne, red.) er selvfølgelig også stolte over nomineringen, lyder det fra Skive-træneren.

Beatriz’ træner Nicolaj Andersen har heller ikke den helt store tro på, at hans hoppe kan besejre Bad Moon Rising i kampen om at blive “årets 3-åring”.

– Vi betragter det som en flot anerkendelse at blive nomineret i det hele taget. Beatriz er en god hest, og vi ved godt, at hun er nomineret for præstationerne sidst på sæsonen. De andre to har præsteret godt over en hel sæson, og så har hopperne det jo generelt lidt svært mod hingstene, når det gælder gallakåringer, lyder det fra Lunden-træneren, som dog har forståelse for inddelingen af de forskellige kategorier.

Beatriz 23102016Beatriz vandt Grand Circle 3-års Hoppechampionat i Odense ganske let efter føring fra start til mål.

– Beatriz er gået på tidlig vinterferie, idet der ikke rigtig var nogle løb til hende. Jo, der var lidt her i december, men så skal hun ud at løbe om 10.000 kr., og det synes jeg ikke er rimeligt for en hest af hendes kaliber. Vi fik hende gået igennem, og hun er sund og rask. Hun træner for fuldt nu, og begynder sine intervaller 1. januar. Så må vi se, hvad sæson 2017 bringer, men Beatriz virker ikke færdig i kroppen endnu, så vi håber naturligvis, at hun kan blive endnu bedre end nu, afslutter Nicolaj Andersen, og gør samtidig opmærksom på, at Beatriz er blevet slettet i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix i Århus.

Favoritrollen spilles altså over på Peter Rudbecks hænder, og dét ansvar er Bad Moon Risings træner klar til at tage på sig.

– Favoritrollen har vi prøvet før, og tabt alligevel, så man ved aldrig. Jeg har kun ét håb, og det er, at den bedste og dygtigste vinder. Det må være grundstenen i netop disse kåringer. Det må aldrig blive en vandrepokal, som går på tur, siger Peter Rudbeck.

– Nomineringen havde vi håbet på og vel også regnet med. Hesten har fortjent det. Bad Moon Rising var god som 2-åring, hvor der var to andre gode heste vi kæmpede med. Og igen i år er der meget kvalificeret modstand. Det er drømmen, at han også er nomineret igen næste år ved denne tid, for det jo vil betyde, at han også har leveret en flot 4-årssæson. Vi har netop startet træningen op, og alt går pt. efter planen, afslutter Peter Rudbeck.

Bad Moon Rising

Afstamning: Muscles Yankee – Anacott Steel  

Statistik 2016: 11 starter: 6-4-1

Indkørte præmier 2016: 710.650 kr.

Total præmiesum: 1.255.289 kr.

Træner: Peter Rudbeck, Skive

Ejer: Stutteri Hole In One

Opdrætter: Peter Rudbeck

Primær kusk: Birger Jørgensen

 

Blachman

Afstamning: The Liquidator – JLO Monsterbabe  

Statistik 2016: 12 starter: 4-3-1

Indkørte præmier 2016: 383.450 kr.

Total præmiesum: 383.450 kr.

Træner: Morten Juul, Skive

Ejer: Team A P

Opdrætter: Morten Melin

Primær kusk: Morten Juul

 

Beatriz

Afstamning: Credit Winner – Borgogna As  

Statistik 2016: 14 starter: 4-1-2

Indkørte præmier 2016: 362.401 kr.

Total præmiesum: 362.401 kr.

Træner: Nicolaj Andersen, Charlottenlund

Ejer: Stald Chili ApS & Stald Søhus

Opdrætter: Dorthe Christensen ApS

Primær kusk: Nicolaj Andersen