Sådan – Fox On The Run – Klar vinder af Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix 2021

Staldens Fox On The Run (Explosive Matter), er netop kørt først over målstregen i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix 2021, og dette efter en overbevisende indsats.

Der har været meget snak om startmomentet, og hvem der skulle tage fronten. Den snak lukkede Jan Dahlgaard prompte, da han uden de store sværdslag kunne sende Fox On The Run til spids.

Det skete med Feba og Jeppe som den nærmeste, og derefter havnede Ken Ecce i tredje par indvendigt bag Fiore. De første 500 meter blev afviklet efter 1.14,3.

Jan Dahlgaard fik derefter fred fremme i front, og Casper M. Nielsen bag Freestyle skulle ikke frem at trykke på den førende. Det var tydeligt, at Casper M. Nielsen gerne ville gave Ken Ecce ud foran sig.

Den førende Fox On The Run fik lov at dæmpe til 1000 meters noteringen til 1.16,3, og kort forinden havde Ken Ecce flyttet Fiore ud som første hest i andet spor.

Der var på sidste langside galop for Freestyle, og i samme moment orienterede Jan Dahlgaard sig over skulderen. Der blev kørt stærkt ind i sidste sving, hvor flere af løbets deltagere forsøgte sig ude i banen.

Det blev ganske udramatisk ned gennem opløbet, hvor Fox On The Run kunne afvise en velgående Feba, der på denne konto besatte andenpladsen. Ken Ecce og Fiore tog sig af løbets tredjeplads.

Jan Dahlgaard.

”Hun var overlegen i dag, og hun var også stærk i prøven. Det hjalp selvfølgelig også at vi fik fronten og sidenhen fik lov at bestemme fremme i fronten.

Hun vandt ganske enkelt i dag, og hun virkede stærk under hele løbet, kunne Jan Dahlgaard bla. Mere fortælle i vinderinterviewet med Fast Track.”

Peter Rudbeck:

“Det er to år siden vi har vundet et årgangsløb senest, og det kan selvfølgelig føles som mange. Vi røg ind i noget virus for to år siden, som hang i på vores tre løbsheste.

Jeg var godt klar over hun var klar til dagens opgave, fortalte Peter Rudbeck med mere til Fast Track.”

Ejer: Stutteri Hole In One
Opdrætter: Peter Rudbeck
Vindertid: 1.15,6/1800 m. Auto
Præmie: 170.000 kr.
Se løbet her.

Fotos af Ole Hindby.