Pæne chancer i Århus

Søndag starter Eastboundanddown i Jydsk 2-årings Grand Prix. Det samme kunne Stutteri Hole In One have valgt med Eightdaysaweek, men denne går i stedet til start i Consolation. 

Hvorfor starter Eightdaysaweek ikke i hovedløbet?

– Han har kun prøvet Aarhus i et fremvisningsløb og det synes jeg ikke er nok for at gå ud i hårdeste konkurrence. Han har givet kapacitet til at være med i et 2 års GP også som en god chance, men det må blive næste år (3-års løb).

Chancevurderinger

– Eastboundanddown har fået et ok startspor og han holder niveau fra de seneste starter. Han er endnu ikke blevet kørt helt i bund, men det bliver sikkert aktuelt denne gang. Han er ret god Aarhusvejen og det er selvfølgelig en fordel. Vi laver ingen ændringer og undgår vi uheld, så skal han på hidtidige meritter regnes som en god chance.

– Eightdaysaweek er havnet lidt længere ude på vingen, men det tror jeg nok skal gå. Hesten har vundet sine sejre indtil nu med kræfter i behold og det giver hestene en herlig tro på sig selv. Han har gjort alt rigtig indtil nu – også fra svære positioner – og lever han op til det skal han regnes som en god chance.

– Neo prøver Aarhus igen efter en træls galop senest. Vi troede, han var stabiliseret, men har nu galopperet to gange i Aarhus på vej ud af opløbssvinget. Han træner godt og er gået lidt ned i konkurrence i forhold til de seneste starter. Vi laver en smule om på forspændingen og håber det går. Fejlfrit løber han helt frem, men han driller lidt pt., forklarer Rudbeck.