Dressedforsucces kan cirka 1.18

I aften gør Stutteri Hole In ones nye stjerneskud, Dressedforsucces, debut. I den forbindelse har Danskhv.dk haft fat i Peter Rudbeck – der oplyser, at hesten bør være god for en 1.18-tid.

Her følger artiklen i dens fulde længde:

Velafstammede Dressedforsucces er en stor toåring, som har haft sin egen mening om tingene. Nu har den lagt unoderne på hylden, og står med gode chancer for at vinde sin debut mandag aften på Skive Trav.

Efter søndagens flotte andenplads til Stand And Deliver i Mesterskab for Danmark venter der allerede mandag aften Stutteri Hole In One nye udfordringer, når de bringer debuterende Dressedforsucces til start på hjemmebanen i Skive. 

Dressedforsucces er med Anacott Steel som mor, halvbror til de to Muscles Yankee-sønner Bad Moon Rising og Therumoursaidfire. Selv er den efter en anden ældre amerikansk avlshingst, nemlig Credit Winner. 

– Credit Winner er kendt for at lave enten helt små eller helt store heste, og mit håb var at jeg kunne få lavet et afkom med lidt størrelse, indleder Peter Rudbeck, der troligt holder fast ved det amerikanske blod. 

– Det gør jeg ud fra den betragtning at jeg kun laver 2-3 heste i hver årgang, og at jeg synes hitraten er større ved de amerikanske kontra de franske hingste. Samtidig tiltaler det mig, at mange af de amerikanske tophingste avler fartfyldte og kloge heste. 

– Jeg bruger selvfølgelig noget tid på at studere blodlinier, men der er mange der er langt mere nørdede med det her end jeg er. For mig handler det meget om at gøre det lidt på gefühl. 

Det hele er faldet i hak

I tilfældet Dressedforsucces kan man vel sige at missionen med hingstevalget til dels er lykkes. Med sit stangmål på 165 cm er han en ekstremt stor toåring, men med den størrelse bliver det hele også lidt mere besværligt, når de ikke helt vil rette ind. 

– Han har været en rigtig besværlig hest, og det er også derfor han er blevet kastreret. Det er først de sidste par måneder han har accepteret at det er os der bestemmer, men nu er det ligesom faldet i hak for ham.

– Faktisk har han udviklet sig til at blive en utrolig travsikker hest med en god gang under sig. Jeg tror på, at han kan blive en rigtig fornuftig hest på sigt, fortæller Peter Rudbeck. 

Skal være en rigtig god chance

For en måneds tid siden blev Dressedforsucces godkendt på en lav 1.23-notering i Århus, men det er slet ikke et udtryk for hestens nuværende niveau. 

– Han var med inde på banen i torsdags, hvor jeg kørte en kilometer efter 1.18 med ham på en fin måde. Når de har så meget træning i kroppen som han har, plejer de at kunne gå det samme fuld vej. 

– Langt hen ad vejen har han trænet sammen med Færgemanden (Dontpaytheferryman, red.). Han har hængt lidt efter, men her på det seneste er det gået meget bedre, og det er også derfor at jeg tager ham ud nu.  

– Jeg kender overhovedet intet til konkurrenterne, men hvis han lever op til det sidste arbejde, synes jeg at han skal have en rigtig god chance, siger Peter Rudbeck og tilføjer at det efterhånden er længe siden at Dressedforsucces er prøvet bag startbilen, men at man kan følge den i prøvestarterne forud for løbene. 

Baneprogram til Skive Trav mandag 9. oktober kl. 18.30. 

Af Claus Juncker