Året der gik

Kære venner, hermed et kort flashback på året 2014 – set med Hole In One øjne. 🙂

Januar måned 2014 – lige med Galla, vi var nomineret i 4 katagorier, Årets 3 åring, Årets 4 åring, Årets opdrætter og Årets amatørtræner.

Vi lykkedes med at blive årets amatørtræner (vores 14 kåring) og havde sat næsen op efter lidt mere ikke mindst titlen som årets opdrætter. Alle vil vinde også os og vi arbejder stenhårdt på fremtidige nomineringer og titler. Igen vil vi gerne nævne glæden over Birger Jørgensen’s 2 fortjente titler

Februar er vinter, vintertræning og kulde. Mange dage med frosne fingre og frosne tæer. Vi tæller baglæns frem imod foråret.

I marts skærpes træningen, vi begynder at gøre klar til hurtigarbejder og sæsonstart, det kribler i maven.

I april springer proppen af flasken, det er tid for sæsondebut og det er føltid, vi var heldige at få 2 velskabte hingstføl. Anacott Steel en hingst efter Cantab Hall og Ghana Roland en hingst efter Dream Vacation. Super velskabte og vi havde heldet at være med til begge folinger. Sidst på måneden var det musketerdag. Rumour flot vinder af Frosty Hanovers mindeløb og Whiskey og Stand 3 i de to andre mindeløb. Fine sæsondebuter efter gode træningsforløb og rutineløb.

Maj gav godkendelse af Alongcameaspider i 20,3 i Århus, meget lovende. Stand og Whiskey måtte slettes i Copenhagen Cup weekenden med infektion. Brandærgerligt især for Stand, der havde haft god chance i det løb som det blev afviklet og vundet.

Juni, en flot andenplads til Rumour i sprintermesteren i Billund, men men men,  han blev desværre skadet denne dag, og hestens vigtigste opgaver(Jysk 4 år GP, Derby og Derbyrevanche)måtte droppes. En forstrækning af den overfladiske bøjesene på venstre forben imellem kode og hov truende karrieren. Omgående genoptræning blev iværksat og en lang sej kamp var i gang.

Juni var også en tur til Bjerke, hvor Stand efter et meget uheldigt løb ikke fik penge med hjem.

I juli leverede Stand årets bedste præstation ved en fornem andenplads på sprintermesterdagens stayerløb i Halmstad 13,5 over 3180 meter voltestart i 2. 3 og 4 spor, det havde fortjent bedre.  Resten af juli gav mest sekundære placeringer efter manglende løbsheld og form. Blandt andet sad Stand fast med absolutte vinderkræfter i Harald Lunds Mindeløb, besøget på Lolland Falster trav var vores første, men absolut ikke den sidste. Stor tak til Henrik Thomsen for hans gæstfrihed og skønt at se alle de frivillige kræfter der hjalp til på banen.

August blev en af de bedre måneder, med blandet andet 3 staldsejre på samme dag i Århus, på 3 års GP-dagen, det var nyt for os at prøve. Derudover vandt The Negotiator i Skive og var flot 2 i Derby Hoppeløb consulation. En rigtig god måned, selvom det kun blev til sekundære placeringer i derbyweekenden – ingen derbyvaser i 2014.

September affødte kun få starter med trioplacering til Stand og mindre præmier til Whiskey og The Negotiator.

I Oktober mødte vi både tristhed og glæde. Tristhed over at miste The Negotiator, som faldt død om under træning – et meget stort tab, ikke mindst avlsmæssig. På positivfronten en flot andenplads til Alongcameaspider i jysk 2 års GP efter et fint løb, en fin 4. plads i Opdrætningsløbet fra et svært spor 8 og en kikset start og ikke mindst et længe ventet comeback til Rumour, som var helt outstanding i comebacket, efter rigtig mange ture til Hammerthor Poolcenter til svømmetræning og mange ture til Ansager til scanning – sjælden har en sejr varmet så meget. Senere på måneden en fremragende 2. plads i 13,8 over 2100 meter efter han selv havde sat pacen i GC 4 års championat, hvor han blev knaldet af en rygkørt hest på stregen, hvor havde jeg undt hest og træner den sejr :). Efter ærgelsen har lagt sig, glæder vi os over at have fået ham tilbage på niveau så hurtigt og vi tror vi får en god hest i fremtiden. Stand og Whiskey også fine præstationer i oktober.

November betød farvel til Whiskey som er blevet solgt til Norge og 2 meget fine sejre til Stand og en 3. plads til Rumour, indtjeningsmæssig en fin måned.

I December sluttede vi sæsonen med en lidt skuffende 4. plads til Stand i Liga 1 finalen på lunden, hvor han efter perfekt spids, måtte kapitulere i opløbet. Stand døjer til og fra med for høje blodværdier og vi håber på at få styr på denne del i det nye år.

Alt i alt en ok sæson med en gennemsnitlig indkørsel pr. start på den rigtige side af 15.000, hvilket vel er ok efter danske forhold, da vi stort set kun starter på danske baner. Havde vi undgået Rumours skade var statistikken nok blevet lidt bedre.

Gennemsnittet for staldens starter siden 2000 har givet 420 starter med 131 sejre, 79 anden, 53 tredje, 42 fjerde, 31 femte og 9 sjettepladser med en samlet indtjening på 10.309.185, svarende til 24.546 indkørt pr start. Sejrprocent på 31,19, pladsprocent på 62,62 og en placeringsprocent på 82,14.

Set i historisk lys har resultatet og indkørt pr. start  i 2014 været under middel, men trods alt pænt over hvad feks. Peter Untersteiner Sveriges næststørste træner indkører pr. start i Sverige med svenske præmier.

Vi håber at kunne fortsætte i samme spor i fremtiden og ikke mindst fortsat have muligheden for at vinde penge i Danmark, da vi helt klart ønsker at starte og konkurrere på dansk grund i videst muligt omfang.